食品照射に関する文献検索

略語(ABBREVIATION)




ACINF   :Advisory Committee on Irradiated and Novel Foods
         (英国)照射・新規食品に関する諮問委員会

ADI     :Acceptable Daily Intake
         1日許容摂取量

ADMIT   :Analytical Detection Methods for Irradiation Treatment of Foods
         食品の照射処理の検出法に関する研究(プロジェクト)

AECL    :Atomic Energy of Canada LTD.
         カナダ原子力公社

BFIFC   :Bureau of Foods Irradiated Food Committee
         (米国)食品部照射食品委員会

BHA     :Butylated Hydroxy Anisole
         ブチルヒドロキシアニソール(抗酸化剤の一つ)

BHT     :Bibutyl Hydroxy Toluene
         ジブチルヒドロキシトルエン(抗酸化剤の一つ)

CCA     :Consumer and Corporate Affairs (Canada)
         (カナダ)消費者協議会

CIPC    :Chloropropham
         クロロプロファム

COT     :Committee on Toxicity of Chemicals in Food, Consumer Products and Environment
         (英国)食品、消費者製品及び環境における化学物質の毒性に関する委員会

DNA     :deoxyribonucleic acid
         デオキシリボ核酸

DPPD    :Diphenyl-P-Phenylene Diamine
         ジフェニルパラフェニレンジアミン(抗酸化剤の一つ)

EC      :(Commission of the) European Cmmunities
         欧州共同体

EDB     :ethylene dibromide
         二臭化エチレン

EO(G)    :Ethylene Oxide (Gas)
         エチレンオキサイド(ガス)

ESR     :Electron Spin Resonance
         電子スピン共鳴

FAO     :(United Nations) Food and Agriculture Organization
         国連食糧農業機関

FDA     :Food and Drug Administration (US Department of Health and Human Services)
         (米国厚生省)食品医薬品局

FIPCOS  :Food Irradiation Process Control School
         食品照射工程管理スクール

GATT    :General Agreement on Tariffs and Trade
         関税貿易一般協定

GC/MS   :Gaschromatography/Mas Spectometry
         ガスクロマトグラフィ/質量分析

GMP     :Good Manufacturing Practice
         適正製造規範

GOT     :Glutamic-Oxaloacetic Transaminase
         グルタミン酸オキザロ酢酸トランスアミナーゼ

GPT     :Glutamic-Pyruvicacetic Transaminase
         グルタミン酸ピルビン酸トランスアミナーゼ

HEI     :Health and Energy Institute
         (米国)健康エネルギー研究所

HRC     :Huntingdon Research Centre
         (英国)ハンティンドン研究所

IAEA    :International Atomic Energy Agency
         国際原子力機関

ICGFI   :International Consultative Group on Food Irradiation
         国際食品照射諮問グループ

ICPEMC  :International Commission for Protection against Environmental Mutagens and Carcinogens
         国際変異原・ガン原物質防護委員会

ICRP    :International Commission on Radiological Protection
         国際放射線防護委員会

IFFIT   :International Facility for Food Irradiation Technology
         国際食品照射技術施設

IFIP    :International Project in the Field of Food Irradiation
         食品照射に関する国際協力プロジェクト

IOCU    :International Organization of Consumers Union
         国際消費者機構

IR      :Infrared
         赤外線

IRFIF   :International Register of Food Irradiation Facilities
         食品照射施設の国際登録制度

ITC     :International Trade Center(UNCTAD/GATT)
         国際貿易センター

IU      :International Unit
         1国際単位

JECFI   :Joint(FAO/IAEA/ WHO) Expert Committee on Irradiated Food
         照射食品の健全性に関する合同専門家委員会

LAFIP   :Food Irradiation Programme in Latin America
         ラテンアメリカ食品照射プログラム

LSR     :Life Science Research
         (英国)生命科学研究所

MB      :Methyl Bromide
         臭化メチル

MH      :Maleic Hydrazide
         マイレクヒドラジド

NDGA    :Nordihydroguaiaretic Acid
         ノルジヒドログアヤレティク酸(抗酸化剤の一つ)

NI      :Nordion International INC.
         ノルディオンインターナショナル社

NIN     :(Indian) National Institute for Nutrition
         (インド)国立栄養研究所

OECD    :Organization for Economic Cooperation and Development
         経済協力開発機構

PG      :Propyl Gallate
         没食子酸プロピル(抗酸化剤の一つ)

RI      :Radioisotope
         放射性同位元素

RNA     :ribonucleic acid
         リボ核酸

RPFI    :Asian Regional Cooperative Project on Food Irradiation
         アジア地域食品照射協力プロジェクト

SI      :Stabelisotope
         安定同位元素

SPF     :Specific Pathogen Free
         特定菌への無菌(動物)

UCLA    :University of California Los Angeles
         カリフォルニア大学ロスアンゼルス校

URP     :Unique Radiolytic Products
         特異的放射線分解生成物

USDA    :US Department of Agricul ture
         米国農務省

USDOE   :US Department of Energy
         米国エネルギー省

UNCTAD  :United Nations Conferenceon Trade and Development
         国連貿易開発会議

WHO     :World Health Organization
         世界保健機関




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