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検知法(DETECTION METHOD):食品が適切に照射されたものか知るための検定方法

検知法


発表場所 : 食品照射, 40巻, pp.11-14
著者名 : 後藤典子 1)、萩原昌司 2)、等々力節子 2)、本田克徳 3)、山崎正夫 1)、関口正之 1)、水野弘明 1)
著者所属機関名 :
1)東京都立産業技術研究所(〒158-0081 東京都世田谷区深沢2-11-1)
2)独立行政法人 食品総合研究所 (〒305-8642 茨城県つくば市観音台2-1-12)
3)日本放射線エンジニアリング株式会社(〒311-0102 茨城県那珂市向山1310)

発行年月日 : 2005 年 9 月 30 日

照射粉末食品の光ルミネセンス法による検知 PDF

Fig. 1 The relationships between the integrated PSL intensities of powdered
dry leaf vegetable for given time periods and gamma radiation doses.
PSL intensities measured 1 week after irradiation.
Variation of ESR spectra during heating of the irradiated black pepper.


Fig. 2 PSL curves of both irradiated and non-irradiated samples for 300 seconds
measurements after stimulating with infra-red light. PSL curves measured 4
months after irradiation.
Variation of the side-peak heights in the ESR spectra for the irradiated black pepper at various heating periods.

 


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